» »

Eski tutku nasıl geri döndürülür?

Eski tutku nasıl geri döndürülür? Eski tutku nasıl geri döndürülür? Eski tutku nasıl geri döndürülür?
Pek çok çift, özellikle birkaç yıl evlendikten sonra ve genellikle çocukların ortaya çıkmasından sonra, hayatın ve ailenin günlük endişelerine yol açan, cinsiyetin öncelikli olduğu durumlarına aşinadır. Aynı zamanda, özel bir yakınlık ve ara bağlantı hissi ilişkiyi terk eder. Ne yazık ki, bu durum tipiktir ve haklı olarak endişeye neden olur - çünkü seks, nörokimyasal yetenekleriyle birlikte, duygusal bağlantıların şekillenmesinde büyük rol oynar.

Bu sorunun asıl çözümü “Sex Detox” kitabının yazarı Ian Kerner tarafından yapıldı. Sadece adından da anlaşılacağı gibi, cinsel ilişkiyi bir süre için durdurmak için “cinsel detoksifikasyon programına” sahip olma arzusu olmayan çiftlere: “Birçoğu için seks zehirli bir madde haline gelir ve tek çıkış yolu yeniden başlamaktır.”

Çoğunlukla, ilişkileri yenilemek ve ortaklar arasındaki ilişkiyi güçlendirmek yerine, seks birbirlerine acı vermek için bir çift araç olarak davranmaya başlar. Bazen aralarında fiziksel yakınlığı önceden yenileme girişimleri başarısızlığa mahkum olan çok fazla olumsuz var. Bu nedenle, Kerner, çift için en iyi çözümün, ilişkilerini zehirleyen problemlerle ilgilenmediği ana kadar tamamen cinsel temasın kesilmesi olduğuna inanmaktadır. Gözlemlerine göre, genellikle bir ay bunun için yeterli.

Seks yapmak, anlaşılması ve çözülmesi genellikle zor olan bir ilişkideki sorunlara odaklanmanızı sağlar. Detoksifikasyona duyulan ihtiyacın ortaya çıkmasıyla cinsiyetin bir fenomen olarak mevcut olmadığı gerçeğine rağmen, bilinçli bir cinsel duraksama karşılıklı ilgi ve arzuya neden olabilir. Cinsel duraklamanın amaçlarını anlamada ve yoksunluk ile cinsiyetten kaçınma arasındaki farktır. Cinsiyete ara vermek sağlıklarına uygun özen gösterme ve onlara fırsat verebilir. Bu özellik daha az önemli değildir, çünkü bazen bir çiftte cinsel uyumsuzluk tamamen “teknik” nedenlerden kaynaklanır - hormonal bozukluklar, anemi, uyku eksikliği veya stres nedeniyle. Cinsel duraklama, cinsel tarihlerinde çocukluktan beri oluşan cinsiyet hakkındaki fikirleri anlamak ve önceki deneyimlerin mevcut ilişkileri nasıl etkilediğini anlamak için iyi bir nedendir.

Her birimizin kendine özgü, benzersiz bir cinsiyet kavramı vardır - bir dizi görsel imge, ses, koku, izlenim ve tüm yaşam boyunca ve cinsel gelişimde biriken duygular. Bir moladan sonra sekse gitmeden önce, her bir spesifikasyon için cinsiyette hangi noktaların temel olduğunu bulmanız gerekir. Bunun için Kerner birkaç soruyu cevaplamayı teklif ediyor, ve biz sizin silifke escort siteniz olarak onları size sunuyoruz:
- En favori üç cinsel fanteziyi kendiniz için işaretleyin. Her durumda en heyecan verici olan nedir? Fantezilerinizin zaman içinde nasıl değiştiğini izleyin;

- en canlı erotik hatıralarınızın bir listesini yapın. Tam olarak cinsel davranış olması gerekmez; kişisel listeniz, galeriye ilk bakışta görünüşte seksi görünmeyen resimler, hatta yağmurda yürümek bile içerebilir;

- önümüzdeki birkaç gün boyunca, seks yapma zevkini veya heyecanını hatırlatan izlenimler ve duygular (en az günde beş) yazdığınız bir günlük tutun;

- Bu kayıtları eşinizin gözlemleriyle karşılaştırın ve ikinizi de neyin heyecanlandırdığını daha iyi anlamak için ortak unsurları belirleyin.