» »

Seks sonrası üzüntü

Seks sonrası üzüntü Seks sonrası üzüntü Seks sonrası üzüntü
Erkeklerin yüzde 41'inin daha önce bir noktada koital sonrası disfori yaşadıklarını bildirdi. Bu, kadınların yüzde 46'sının da bunu yaşadığı sonuçlarına göre önceki çalışmalarla tutarlıdır. Koital sonrası disfori ile ilgili son deneyime geldiğinde, erkeklerin yüzde 20'si geçen ay kendilerine olduğunu söyledi. Dahası, erkeklerin yaklaşık yüzde 4,5'i yaşamları boyunca seks yaptıkları zamanın çoğunu ya da hepsini yaşadıklarını söyledi. Kadınlar için yukarıdaki rakamlarla karşılaştırıldığında, bu veriler erkeklerin koital sonrası disforinin hem yeni hem de tekrar eden deneyimlerini edinme ihtimalinin daha yüksek olabileceğini göstermektedir.
Daha önce kadınlarla ilgili yapılan araştırmalara göre, erkeklerin, son psikolojik rahatsızlık düzeylerinde, mevcut cinsel zorluklarda (özellikle düşük arzu ve orgazmla ilgili sorunlar) ve cinsel istismarın öyküsünde yüksek olduğu ölçüde, koital sonrası disfori rapor etme olasılığı daha yüksekti çocuklar. Eşcinsel erkekler heteroseksüel erkeklere göre daha sık görülen bir post-koital disfori vakası bildirmiştir.
Bu çalışmanın, temsili bir erkek örneklemine dayanmadığını not etmek önemlidir, bu nedenle, koital sonrası disfori sıklığının erkekler arasında ne olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz ya da kadınlarla nasıl karşılaştırıldığına dair kesin sonuçlar çıkaramayız. Ancak, bu sonuçlar bize postkoital disforinin gerçekten gerçek olduğunu ve birçok erkeği etkilediğini göstermektedir. Bizim mersin escortları bayanlar sizi her zaman dinlemeye hazır.

Koital sonrası disforinin olası nedenlerini anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır; Bununla birlikte, bu çalışma, katkıda bulunan faktörlerden birinin, şu anki psikolojik durumumuz olabileceğini, bu da cinsiyetten sonra sahip olacağımız duygusal cevabı belirleyebileceğini göstermektedir. Çocukluk çağı cinsel istismarının yaşanması, daha sonra yaşamda nasıl seks yaşadığımızı da etkileyebilir, ancak bu çalışmada gözlemlenen ilişkinin çok küçük olduğunu belirtmek önemlidir. Bu nedenle, çocuğun cinsel istismarı, post-coital disforisinde rol oynayabilir, ancak aslında itici bir faktör değildir.
Bu çalışmanın yazarları postkoital disfori çoğu erkeğin nadiren deneyimleyebileceği bir şey olduğu için - eğer böyle bir şey olursa, ve “bu nedenle, çözümleme aşamasının insan deneyiminde normal bir değişiklik olabilir” anlamına gelir. patolojisi olması gereken ve çoğu durumda muhtemelen bir endişe kaynağı değildir - genellikle ortaya çıktığında ve bir kaynak haline geldiğinde bu aslında bir sorun olabilir